Banca ungara OTP si-a revizuit profitul net consolidat din 2008 in scadere cu 21,6%, echivalent cu circa 60 miliarde forinti (198,5 milioane euro), la 240,5 miliarde forinti, dupa ce activele intangibile s-au depreciat mai puternic decat estima banca in raportul initial.
Profitul net OTP din 2008, incluzand elementele exceptionale, a fost anuntat initial la nivelul de 302,8 miliarde forinti. Cu toate acestea, OTP nu a subliniat acest profit, ce include vanzarea diviziei de asigurari Garancia si deprecierea activelor intangibile. Banca s-a concentrat pe profitul de 219 miliarde forinti, ce exclude termenii unici, prin urmare schimbarea nu va avea un impact foarte mare asupra modului in care investitorii evalueaza banca.

In raportul financiar din al patrulea trimestru, OTP a afisat pierderi de 35,8 miliarde forinti din deprecierea activelor intangibile legate de subsidiarele din Ucraina si Serbia. Dupa audit, nivelul pierderilor a urcat la 58 miliarde forinti, potrivit NewsIn.

O alta schimbare este ca profitul din vanzarea Garancia catre Groupama a fost revizuit in scadere cu 4 miliarde forinti, la 117 miliarde forinti.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Podcast] Cine sunt cei mai "periculosi inamici" ai bancilor?