Liderii grupului G20 vor sa deblocheze fonduri de pana la 1.000 miliarde dolari pentru economia mondiala, utilizand resursele si mijloacele Fondului Monetar International (FMI) si ale Bancii Mondiale (BM), au anuntat surse diplomatice de la Londra, citate de AFP.
Printre subiectele de discutie din cadrul summitului G20 se afla si majorarea resurselor FMI, ce ar putea fi dublate la 500 miliarde dolari, sau chiar triplate la 750 miliarde, asa cum solicita Statele Unite, potrivit NewsIn.

FMI va necesita resursele suplimentare pentru acordurile bilaterale ce urmeaza sa fie incheiate, in special cu Japonia, cu Uniunea Europeana, cu Norvegia si Canada.

Pana miercuri seara, au fost deja stranse fonduri de 260 miliarde dolari, potrivit unei surse diplomatice sud-americane.
Fondul va actiona de asemenea si prin intermediul Noilor Acorduri de Imprumuturi (NAB) infiintate in 1998, in care suma ar putea fi majorata cu 250-500 miliarde dolari.

In cele din urma, Fondul va putea sa emita obligatiuni direct in piata, printr-o metoda ce nu a fost inca precizata, a adaugat sursa.
La randul sau, Banca Mondiala isi va majora capacitatea de imprumut cu 100 miliarde in urmatorii trei ani.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri