E.ON, cel mai mare grup de utilitati din Europa din domeniul electricitatii si a gazelor naturale, intentioneaza sa inainteze o oferta pentru preluarea companiei Scottish Power, cea de-a cincea mare companie energetica din Marea Britanie, potrivit cotidianului The Guardian. Daca tranzactia se finalizeaza, E.ON va deveni cel mai mare grup de electricitate din Marea Britanie, dar E.ON ar putea intampina dificultati din partea autoritatilor antitrust, deoarece detine o cota importanta din piata de profil a Marii Britanii, in 2002 achizitionand Powergen pentru 15 miliarde euro, iar in 2003, a cumparat Midlands Electricity pentru 1,6 miliarde euro. E.ON este prezenta si in Romania prin intermediul diviziei E.ON Energie care a semnat, in luna aprilie a acestui an, contractul de privatizare a filialei de distributie a energiei electrice Electrica Moldova.

Proprietara Distrigaz Nord va investi in cea de-a cincea companie energetica britanica

De asemenea, E.ON Ruhrgas detine Distrigaz Nord SA, care a trecut in proprietatea firmei germane la jumatatea acestui an. Actiunile companiei E.ON au inregistrat o scadere in urma anuntului privind posibila oferta pentru Scottish Power Plc, transmite Bloomberg. Scottish Power are o valoare de piata de 18,8 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri