Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat de la 'A3' la 'Baa1', ratingul monopolului rus de gaze naturale Gazprom, sustinand ca degradarea economiei Rusiei nu mai justifica un rating Gazprom peste ratingul suveran, relateaza Reuters.
Coborarea vine la o zi dupa ce Gazprom, frma cu cele mai mari datorii din Rusia, de 60 miliarde dolari, a facut prima emisiune de eurobonduri din tara, de la inceperea crizei, testand apetitul pentru risc al investitorilor, conform NewsIn.

Ratingul actual 'Baa1' este in linie cu ratingul suveran al Rusiei, cu trei trepte peste nivelul de junk. Agentia a mai anuntat ca perspectiva ratingului este stabila.

"Evolutiile inregistrate de preturile la petrol si gaze si schimbarile din mediul economic rusesc sunt factori ce afecteaza in mod similar ambele parti", a anuntat Moody's.

"Moody's considera, prin urmare, ca nu mai este potrivit sa acorde grupului Gazprom un rating mai mare decat cel al Rusiei, evaluata la 'Baa1'."

Agentia a precizat, totusi, ca actiunea asupra ratingului nu reflecta o schimbare a profilului de risc, echivalent cu 'Ba1', sau cu "nivelul de sustinere pe care credem ca statul rus il va oferi pentru Gazprom in cazul in care va fi nevoie, avand in vedere importanta strategica a grupului".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri