Slaveski a declarat intr-un interviu ca Macedonia a solicitat oferte de la zece mari banci, pentru un imprumut comercial de 50-100 milioane euro, oferte care au ca termen limita vineri, informeaza NewsIn.

Veniturile bugetare ale Macedoniei au scazut, iar rezervele valutare au coborat la sfarsitul lunii martie la 1,3 miliarde euro, fata de 1,68 miliarde euro in intervalul septembrie-octombrie.

"In primele doua luni ale acestui an, am inregistrat o deteriorare a bugetului", a declarat Slaveski pentru Reuters, adaugand ca veniturile pentru ianuarie si februarie au fost cu 5% sub estimari. "Exista pericole de acum inainte, suntem constienti de acest lucru. Vom realiza ajustarile necesare in buget".

Observand o usoara temperare a inflatiei in ultima vreme, acesta a adaugat: "Ma tem ca ne vom confrunta cu presiuni deflationiste acum".

Alegerile prezidentiale din Macedonia vor avea loc duminica, iar Slaveski a spus ca guvernul isi va indrepta atentia asupra problemelor financiare imediat dupa vot.

Oficialii macedoneni au evitat sa vorbeasca despre un posibil acord cu FMI in timpul campaniei, insa Slaveski a spus ca va merge la Washington pe 25-26 aprilie, pentru discutii cu FMI.