Fondul Monetar International (FMI) a anuntat vineri ca va trimite saptamana viitoare o delegatie in Ucraina pentru reluarea discutiilor privind un acord stand-by pentru un imprumut, scrie NewsIn.

FMI-ul a fost de acord anul trecut cu un program de creditare de 16,4 miliarde dolari pentru Ucraina, ca parte a unui plan de ajutorare a statului in contextul crizei financiare.

Organizatia i-a acordat Ucrainei acces rapid la prima transa, dar furnizarea completa a fondurilor a fost suspendata din cauza unor divergente cu privire la un program de reforma.

Delegatia FMI-ul a parasit Kievul in februarie, fara a ajunge la un acord cu oficialii ucraineni privind a doua transa a banilor, estimata la 1,84 miliarde dolari, si nu a fost fixata o data privind reluarea discutiilor.

FMI-ul a anuntat printr-un comunicat ca a primit "asigurari solide din parte presedintelui si premierului, privind intentiile celor doi de a obtine aprobarea Parlamentului, in saptamana 13-17 aprilie, in ceea ce priveste inaintarea unor legi pentru consolidarea pozitiei financiare a fondului de pensii si a companiei Naftogaz.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Topul burselor in 2017: O piata a crescut mai mult decat Bitcoin