Astfel de concedieri ar putea fi facute pentru ca guvernul SUA sa fie sigur ca interesele contribuabililor sunt protejate, informeaza NewsIn. Declaratiile sefului Trezoreriei vin dupa ce guvernul a cerut demisia sefului General Motors (GM), Rick Wagoner.

”Daca, in viitor, bancile vor avea nevoie de un sprijin exceptional pentru a putea depasi actuala situatie, atunci ne vom asigura ca acest sprijin este oferit in anumite conditii,” a spus Geithner.

Guvernul SUA a fost aspru criticat pentru ca a permis acordarea unor prime uriase directorilor AIG, dupa ce compania a primit mai mult de 170 miliarde dolari din partea guvernului.

In Europa, consiliul de administratie al constructorului auto francez PSA Peugeot Citroen l-a demis in martie pe directorul executiv Christian Streiff. Decizia a venit dupa ce Peugeot a afisat pierderi in 2008 si a estimat ca va ramane pe rosu pana in 2010.

De asemenea, fostul director executiv al Royal Bank of Scotland (RBS), Fred Goodwin, a fost aspru criticat pentru pensia record primita si care se ridica la 703.000 lire sterline (1 milion de dolari).

Goodwin a renuntat la postul sau in octombrie, dupa ce RBS a primit o injectie de capital din partea guvernului britanic. Banca a anuntat deja 2.700 de disponibilizari in Marea Britanie si a spus ca va mari numarul concedierilor, in contextul in care vrea sa taie costurile cu 3,7 miliarde dolari, in urmatorii trei ani.