Banca centrala a Ungariei se asteapta la o scadere puternica a profitului inainte de impozitare al sectorului bancar al tarii in acest an, pana la 100-200 miliarde de forinti (340-680 milioane euro), de la 350 miliarde forinti in 2008, pe fondul crizei financiare.
Profitabilitatea bancilor ungare ar urma sa creasca din nou in 2010, an in care profiturile totale ale bancilor sunt asteptate sa insumeze 150-250 miliarde de forinti, in conformitate cu standardele ungare de contabilitate, arata raportul de stabilitate financiara publicat luni de banca centrala, informeaza NewsIn.

Randamentul capitalurilor proprii (ROE) este estimat la 5-10% pentru finalul acestui an si la 7-12% la sfarsitul lui 2010.

Bancile din Ungaria sunt puternic afectate de criza financiara, in conditiile in care peste jumatate din creditele acordate sunt in moneda straina, in principal euro si franci elvetieni, iar forintul s-a depreciat puternic in ultimele luni, ceea ce i-a pus in dificultate pe multi din cei imprumutati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri