Manifestatii anticomuniste au loc astazi si la Ungheni si Balti, doua orase importante ale Republicii Moldova, tinerii in special iesind in strada pentru a acuza fraudarea alegerilor.
Pe de alta parte, potrivit unor surse politice, autocare cu sustinatori ai opozitiei - care voiau sa participe la mitingul convocat pentru marti dimineata in Piata Marii Adunari Nationale - au fost blocate la intrarea in Chisinau, potrivit NewsIn.

Circa 30.000 de persoane s-au strans marti dimineata in centrul Chisinaului pentru a cere repetarea alegerilor, considerand ca acestea au fost fraudate de comunistii aflati la putere. Actiunile au degenerat insa in ciocniri, soldate cu raniti, iar liderii opozitiei si-au chemat din nou simpatizantii in Piata Marii Adunari Nationale si le-au spus ca violentele sunt provocari puse la cale de regimul presedintelui Vladimir Voronin, al carui mandat expira marti, 7 aprilie.

Serviciul de Paza si Protectie, care asigura securitatea Presedintiei, a ajuns marti la un armistitiu cu protestatarii carora le-a propus sa plece din fata cladirii, promitandu-le in schimb ca nu vor folosi tunurile cu apa. O buna parte dintre manifestanti au dat curs apelului si au plecat spre Piata Marii Adunari Nationale, unde liderii opozitiei le dadusera intalnire pentru ora 14.00.

Sediul Presedintiei moldovene a fost incendiat marti, iar fortele de ordine au folosit tunurile cu apa pentru a stinge flacarile.

Anterior, cladirea Parlamentului de la Chisinau fusese incendiata. Mai multe persoane au scos mobilier, caruia i-au dat foc la intrare. Geamurile Parlamentului au fost sparte, iar in fata legislativului nu mai exista niciun politist. Fortele de ordine se retrasesera in interiorul Parlamentului si se baricadasera acolo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri