Pe de alta parte, potrivit unor surse politice, autocare cu sustinatori ai opozitiei - care voiau sa participe la mitingul convocat pentru marti dimineata in Piata Marii Adunari Nationale - au fost blocate la intrarea in Chisinau, potrivit NewsIn.

Circa 30.000 de persoane s-au strans marti dimineata in centrul Chisinaului pentru a cere repetarea alegerilor, considerand ca acestea au fost fraudate de comunistii aflati la putere. Actiunile au degenerat insa in ciocniri, soldate cu raniti, iar liderii opozitiei si-au chemat din nou simpatizantii in Piata Marii Adunari Nationale si le-au spus ca violentele sunt provocari puse la cale de regimul presedintelui Vladimir Voronin, al carui mandat expira marti, 7 aprilie.

Serviciul de Paza si Protectie, care asigura securitatea Presedintiei, a ajuns marti la un armistitiu cu protestatarii carora le-a propus sa plece din fata cladirii, promitandu-le in schimb ca nu vor folosi tunurile cu apa. O buna parte dintre manifestanti au dat curs apelului si au plecat spre Piata Marii Adunari Nationale, unde liderii opozitiei le dadusera intalnire pentru ora 14.00.

Sediul Presedintiei moldovene a fost incendiat marti, iar fortele de ordine au folosit tunurile cu apa pentru a stinge flacarile.

Anterior, cladirea Parlamentului de la Chisinau fusese incendiata. Mai multe persoane au scos mobilier, caruia i-au dat foc la intrare. Geamurile Parlamentului au fost sparte, iar in fata legislativului nu mai exista niciun politist. Fortele de ordine se retrasesera in interiorul Parlamentului si se baricadasera acolo.