Rusia vrea sa redobandeasca controlul asupra mai multor companii ce au apartinut fostei Uniuni Sovietice si care se afla dincolo de frontierele sale, a anuntat sefului intendentei Kremlinului, Vladimi Kojin.

”Analizam situatia unei intreprinderi si daca vom afla ca aceasta se afla in mod ilegal sub controlul altora, vom demara procedurile de restituire”, a spus Kojin, citat de NewsIn.

Acesta a dat ca exemplu Bulgartabac, un important producator si furnizor de tutun in fosta Uniune Sovietica, care se afla acum in Bulgaria.

”Suntem siguri ca este vorba de o companie ruseasca. In ceea ce-i priveste pe bulgari, acestia prefera sa creada ca 'totul apartine trecutului'. Insa noi avem toate documentele necesare”, a subliniat Kojin.

Bulgartabac a fost cedata Uniunii Sovietice drept despagubiri, dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Declaratiile oficialului vin in contextul in care producatorul rus de petrol Surgutneftegaz a anuntat in 30 martie ca va cumpara 21% din actiunile MOL din partea companiei austriece OMV, pentru 1,4 milliarde dolari.

Analistul Vladimir Socor a spus recent ca Surgutneftegas a supralicitat pentru cumpararea participatiei detinute de OMV in cadrul grupului ungar MOL, ceea ce arata ca incearca sa preia compania sau sa-si revanda o parte din pachet, dubland drepturile de vot ale Rusiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia anunta un nou pas catre "suprematia mondiala"