Consiliul de politica monetara al bancii a votat pentru mentinerea dobanzii cheie si continuarea programului anuntat inital pe 5 martie, de cumparare de active, scrie NewsIn.

Totodata, consiliul a subliniat ca, de la ultima sa intrunire, au fost achizitionate active in valoare totala de putin peste 26 miliarde lire sterline, iar programul se va incheia in urmatoarele doua luni.

Pe 5 martie, Bank of England a coborat dobanda cheie la cel mai mic nivel inregistrat vreodata, de 0,5% pe an. Bank of England vrea sa injecteze bani proaspat tipariti in economie si sa tempereze recesiunea care se adanceste, pe masura ce dobanda cheie se apropie de zero.

Banca centrala a Marii Britanii a coborat dobanda cheie cu 4,5 puncte procentuale din octombrie 2008. Banca centrala americana, Federal Reserve (Fed), are o dobanda cheie fluctuanta intre 0% si 0,25% pe an, iar Banca Centrala Europeana a coborat dobanda de politica monetara la 1,25% pe an.

Datele publicate, miercuri, de institutul national pentru cercetare economica si sociala (Niesr) aratau ca economia Marii Britanii s-a comprimat cu 1,5% in primul trimestru din 2009, in timp ce recesiunea care a cuprins Regatul Unit incepe sa semene din ce in ce mai mult cu cea din 1979