Numarul noilor cereri de ajutor de somaj din Statele Unite a scazut semnificativ saptamana trecuta, insa numarul somerilor a atins un nou record in martie, sugerand ca piata muncii nu a atins inca cel mai jos nivel.

Numarul de noi cereri de ajutoare de somaj a scazut saptamana trecuta cu 20.000, la un nivel ajustat sezonier de 654.000, in scadere fata de 674.000 in saptamana precedenta, a anuntat ministerul muncii, scrie NewsIn.

"Situatia este in continuare foarte grava. Sunt inca foarte pesimist in legatura cu perspectivele de revenire. Pesimismul este provocat de numarul mare al cererilor de somaj", a declarat T.J.Marta, strateg in cadrul Marta on the Markets.

Datele privind cererile initiale de somaj sunt monitorizate atent, in cautarea unor semnale legate de incheierea recesiunii.

De asemenea, deficitul comercial al Statelor Unite s-a redus cu 28,3% in februarie, la cel mai mic nivel din noiembrie 1999, in contextul in care importurile au scazut semnificativ si exporturile au reusit sa creasca usor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Turismul global bate record dupa record. Insa cu ce consecinte?