OTP Bank nu va plati dividendele pentru 2008, a anuntat joi banca ungara in propunerea pentru intrunirea anuala generala.

De asemenea, banca va limita drepturile de vot ale actionarilor care detin o participatie mai mica de 10%, masura fiind introdusa pana in 30 aprilie 2011. OTP a propus extinderea drepturilor administratorilor pentru sporirea capitalului prin emisiunea de actiuni noi sau obligatiuni convertibile, informeaza NewsIn.

Decizia vine in contextul i care grupul energetic MOL a anuntat miercuri ca nu va plati dividendele pe 2008. Tot miercuri, oficiali ai bancii au anuntat ca OTP poarta discutii cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru un imprumut subordonat ce ar putea depasi cele 200 de milioane euro anuntate in presa.

Guvernul Ungariei a decis luna trecuta sa acorde bancii OTP, prezenta in Romania, un imprumut de 400 miliarde forinti (1,84 miliarde dolari), pentru a sustine creditarea interna.

OTP si-a revizuit saptamana trecuta profitul net consolidat din 2008 in scadere cu 21,6%, echivalent cu circa 60 miliarde forinti (198,5 milioane euro), la 240,5 miliarde forinti, dupa ce activele intangibile s-au depreciat mai puternic decat estima banca in raportul initial. Profitul net OTP din 2008, incluzand elementele exceptionale, a fost anuntat initial la nivelul de 302,8 miliarde forinti


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fondul de imobiliare al OTP a facut randament 8,5% in T1