Zimbabwe nu va mai folosi moneda nationala pentru cel putin un an, in contextul in care statul incearca sa recladeasca economia, despre care multi spun ca a fost distrusa de presedintele Robert Mugabe, scrie un ziar de stat, citat de Reuters.
Statul african a permis utilizarea mai multor monede straine, din ianuarie 2009, pentru domolirea unei hiperinflatii care a lasat dolarul zimbabwian aproape fara valoare, scrie NewsIn.

Ziarul guvernamental Sunday Mail a spus ca guvernul lui Mugabe si liderul opozitiei, Morgan Tsvangirai, au decis ca moneda nationala ar trebui reintrodusa cand productia industriala va ajunge la 60% din capacitate, comparativ cu nivelul actual de 20%.

Joi, biroul de statistica al tarii a anuntat ca preturile de consum au scazut cu 3% in martie fata de februarie, dupa o diminuare cu 3,1% in luna precedenta.

Criticii spun ca Mugabe, care conduce Zimbabwe din 1980, a distrus una dintre cele mai promitatoare economii din Africa prin politici controversate ce au inclus nationalizarea fermelor detinute de albi si trecerea acestora in administrarea fermierilor de culoare, fara experienta in domeniu.

Mugabe a respins criticile si a spus ca economia a fost sabotata de cei care s-au opus politicilor sale de nationalizare.
Zimbabwe cauta sprijin extern pentru injectarea in economie a 2 miliarde de dolari, in conditiile in care rata somajului depaseste 90%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri