Albania va aplica in curand, cel mai probabil la sfarsitul lunii aprilie, pentru statutul de membru al Uniunii Europene (UE), desi guvernul de la Tirana va trebui sa puna la punct mai intai alegeri echitabile, in iunie, conform cerintelor impuse de Bruxelles.
"In curand, premierul Sali Berisha va aplica pentru statutul de candidat al UE", a declarat luni ministrul de externe, Lulzim Basha, scrie NewsIn.

Un oficial al guvernului a declarat ca ultimele zile din aprilie au fost mentionate ca posibil termen la care ar putea avea loc inaintarea candidaturii, dar nu a fost fixata o data anume. O astfel de actiune ar avea loc inaintea unei dispute a campaniilor electorale pentru alegerile din 28 iunie.

Albanezii s-ar bucura sa poata circula fara viza in spatiul Uniunii, iar Basha a promis ca cererile existente pentru vize vor fi ridicate in 12 luni, in conditiile in care unii dintre locuitorii Albaniei inca emigreaza ilegal in Grecia, in cautarea unui loc de munca.

Muntenegru, tara vecina cu Albania, a aplicat pentru statutul de membru al UE in decembrie, in timp ce Serbia si Bosnia au anuntat ca vor actiona in mod similar anul acesta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Spania a raportat 6.528 de decese, de două ori multe decât China
Setari Cookie-uri