Goldman Sachs Group Inc a afisat in primul trimestru un profit peste asteptari, in contextul in care banca a anuntat ca vrea sa vanda actiuni ordinare de 5 miliarde dolari pentru plata fondurilor primite de la guvern.

Banca a raportat un profit de 1,66 miliarde dolari, sau 3,39 dolari/actiune, in trimestrul incheiat in 27 martie, comparativ cu estimarile analistilor, de 1,49 dolari/actiune. Veniturile au urcat cu 13%, la 9,43 miliarde dolari.

Goldman a mai anuntat ca a suferit pierderi de un miliard dolari in decembrie 2008, din cauza unor investitii. Insa aceasta luna a fost raportata separat, in contextul in care Goldman si Morgan Stanley si-au schimbat perioadele de raportare.

Goldman Sachs lanseaza un fond de private equity de 5,5 mld. dolari


Rezultatele sunt vazute de multi analisti ca un semn ca banca este pe drumul cel bun pentru rezolvarea problemelor financiare cu care s-a confruntat din cauza, crizei globale, scrie NewsIn.

”Este inca un semn ca sectorul financiar a trecut de ceea ce a fost mai rau”, a spus Keith Wirtz, seful companiei de investitii Fifth Third Asset Management.

Banca, ce inregistrase un profit record pe Wall Street in 2007, a fost nevoita sa disponibilizeze 10% din angajati in noiembrie 2008, dupa ce actiunile sale s-au depreciat cu 69% in 2008.

Goldman Sachs si Morgan Stanley au fost transformate in institutii bancare, dupa ce investitorii si-au pierdut increderea in companiile ce se bazau pe fonduri din imprumuturi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Revolut ar vrea sa angajeze pana la 400 de persoane