Acelasi raport arata o scadere a cheltuielilor consumatorilor, in contextul cresterii ratei somajului. Departamentul Comertului a anuntat ca vanzarile de retail au scazut cu 1,1% in martie, dupa ce datele revizuite aratasera o crestere cu 0,3% in februarie. Initial, acestea aratau o scadere cu 0,1% in februarie.

Excluzand vanzarile pe piata autovehiculelor si componentelor auto, vanzarile au scazut cu 0,9% in martie, fata de cresterea cu 1% in februarie. Datele sublinieaza problemele continue ale industriei auto americane, unde vanzarile de vehicule si componente auto au scazut cu 2,3% in martie si cu 3% in februarie.

Analistii chestionati de Reuters estimasera o crestere cu 0,3% a vanzarilor de retail in martie. Excluzand piata vehiculelor motorizate, vanzarile ar fi trebuit sa stagneze.

Vanzarile de benzina au scazut cu 1,6% in martie, dupa o crestere cu 3,1% in februarie, in timp ce vanzarile de bunuri electronice au scazut cu 5,9%, fata de cresterea cu 0,7% in februarie.

Preturile la producator au scazut, de asemenea, cu cea mai mare rata anuala din 1950, in contextul scaderii pretului energiei. Departamentul Muncii a anuntat ca indicele preturilor de consum ajustat sezonier a scazut cu 1,3% in martie, fata de cresterea cu 0,1% in februarie.