"Sunt optimist in ceea ce priveste economia noastra. Conditiile economice din prezent sunt dificile, insa fundamentele economiei sunt puternice si nu ne confruntam cu probleme ce nu pot fi depasite prin analiza, rabdare si perseverenta", a spus Bernanke, citat de NewsIn.

Banca centrala americana urmareste sa readuca stabilitatea financiara, aceasta fiind o conditie necesara penntru revenirea economiei, a mai spus presedintele Federal Reserve.
Economistii consultati de Bloomberg News estimau ca ritmul comprimarii economice a incetinit in primul trimestru al acestui an, de la nivelul anual de 6,3% inregistrat in al patrulea trimestru din 2008.

Pentru a ajuta la iesirea din recesiune, Federal Reserve a decis sa cumpere credite impotecare in valoare de 1.450 miliarde dolari si titluri de stat de 300 miliarde dolari, dupa ce a coborat dobanda de politica monetara aproape de zero.

"Recent, am observat semne de posibila incetinire a declinului economic, de exemplu, in statisticile cu privire la vanzarile de locuinte, la constructiile de case si la cheltuielile de consum, inclusiv vanzarile de autoturisme noi. Redresarea activitatii economice este primul pas catre revenire", a spus Bernanke.

Totodata, Bernanke a spus ca nu se poate inregistra o revenire sustenabila fara stabilizarea sistemului financiar si a pietelor de credit, precizand ca se inregistreaza progrese si in acest sens.