Pretul petrolului a scazut la bursele electronice din Asia, din cauza ingrijorarilor privind cererea de pe piata de profil, dupa ce unele rapoarte din Statele Unite arata un consum mai slab decat se estimase, informeaza AFP.
Titeiul 'light sweet crude' cu livrare in mai s-a ieftinit cu 9 centi, la 49,32 dolari/baril, in timp ce titeiul Brent, din Marea Nordului, s-a ieftinit la randul sau cu 12 centi, la 51,84 dolari/baril, relateaza NewsIn.

Marti, pretul petrolului a scazut la bursa din New York, din cauza scaderii peste asteptari a consumului pe piata americana, cel mai mare consumator de energie din lume, temperand astfel sperantele unei reveniri a cresterii economice si a cererii de petrol.

Pe piata New York Mercantile Exchange (Nymex) titeiul 'light sweet crude' cu livrare in mai a inchis sedinta la 49,41 dolari/baril, in scadere cu 64 centi, fata de nivelul atins la inchiderea sedintei anterioare.

Asteparile privind o relansare a economiei, care au mentinut pretul petrolului la aproximativ 50 dolari/baril in ultimele saptamani, au fost temperate marti de datele privind vanzarile retail din Statele Unite, care au scazut in martie dupa doua luni de cresteri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri