Investitiile directe in China au scazut pentru a sasea luna consecutiv, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care investitorii reduc cheltuielile din cauza celei mai severe crize financiare de la Al Doilea Razboi Mondial, relateaza Bloomberg.
Investitiile au scazut cu 9,5%, la 8,4 miliarde dolari in martie, a anuntat ministerul chinez al comertului, dupa ce acestea scazusera cu 15,8% in februarie. In primul trimestru, investitiile au scazut cu 20,6%, la 21,8 miliarde dolari.

Politicile guvernelor straine, pentru stimularea economiei, incurajeaza companiile sa investeasca la nivel national si nu in plan extern, in piete precum China, a spus purtatorul de cuvant al ministerului, Yao Jian. Statul va accelera aprobarile de investitii pentru incurajarea cheltuielilor, esentiale pentru relansarea celei de-a treia economii mondiale.

"Investitiile straine directe vor continua sa scada in urmatoarele luni, in contextul in care companiile multinationale se confrunta cu o criza continua si o adancire a recesiunii. Investitorii vor ramane precauti pana la revenirea economiei mondiale si a cererii consumatorilor", a declarat Lu Zhengwei, un economist al Industrial Bank Co.

Aceasta este pentru prima data din 2000 cand investitiile straine au scazut pentru sase luni consecutiv, potrivit Bloomberg.

Pentru cresterea consumului intern si temperarea colapsului exporturilor, China a pus la dispozitie 20 miliarde de yuani anul acesta pentru subventionarea cumpararii de televizoare si frigidere in zona rurala si planuieste sa creasca cheltuielile pentru ajutoarele sociale cu 29%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri