In aceeasi perioada a anului trecut, compania cu sediul central la New York inregistrase castiguri de 2,37 miliarde dolari, informeaza NewsIn.

Valoarea de piata a companiei aproape s-a dublat in ultima luna, pe fondul speculatiilor privind o temperare a scaderii profitului bancii, odata cu incetinirea crizei financiare globale. Goldman Sachs Group Inc., cea de-a sasea banca americana, a raportat in 13 aprilie castiguri duble fata de estimarile analistilor.

"Au castigat o cota de piata in aproape toate diviziile. Banca inca este deschisa pentru afaceri si intreprinde activitati agresive de marketing si creditare", a declarat un analist.

Divizia de investitii bancare a raportat venituri de 8,3 miliarde dolari, o crestere cu 5,3 miliarde dolari fata de anul trecut. Profitul diviziei a fost de 1,61 miliarde dolari, fata de pierderile de 87 milioane dolari, in primul trimestru din 2008.

In al patrulea trimestru, JPMorgan Chase & Co., a inregistrat o scadere cu 76% a profitului net din al patrulea trimestru, in contextul in care recesiunea a dus la deprecieri de active de 2,9 miliarde dolari.

JPMorgan este considerata unul dintre marii supravietuitori de pe Wall Street, in conditiile in care banca nu a suferit deprecieri de active, ca urmare a expunerii la piata ipotecara, cum au facut alte institutii de creditare.

Banca a preluat, insa, aproape 6.000 de angajati, in martie, de la banca falimentara Bear Stearns si si-a extins personalul dupa achizitia Washington Mutual Inc.