Fitch retrogradeaza Unicredit

Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat joi de la 'A+' la 'A' ratingul pentru credite pe termen lung al bancii italiene Unicredit, cel mai mare creditor din Europa Centrala si de Est, ca urmare a expunerii mari pe pietele est-europene, arata un comunicat Fitch.
De altfel, Fitch a revizuit si ratingurile altor banci din Europa Occidentala, dupa ce a reevaluat expunerea pe care o au pe Europa de Est si pe Comunitatea Statelor Independente (CSI).

"Scaderea ratingului individual al Unicredit la 'A' reflecta expunerea pe Europa de Est", se arata in comunicatul Fitch, citat de NewsIn.

Fitch a coborat de la 'A+' la 'A' ratingul de credite pe termen lung al UniCredit, si ratingul individual de la 'B/C' la 'C'. Ratingul individual reflecta puterea bancii ca entitate de sine statatoare.

"In contextul in care extinderea in Europa de Est si CIS este considerata de mare importanta strategica, consideram ca bancile si-ar putea sustine subsidiarele in cazul in care va fi necesar. Presupunem ca acest lucru va fi posibil atunci cand banca-mama din Uniunea Europeana primeste ajutor de la stat", a declarat Julia Peach, sefa departamentului de analiza financiara a Fitch pentru Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

"Avertizam, cu toate acestea, ca ajutorul s-ar putea sa nu fie extins si asupra subsidiarelor din afara Uniunii Europene", a adaugat Peach.

Grupul Unicredit este cel mai mare creditor din Europa de Est si este prezent pe piata bancara romaneasca prin Unicredit Tiriac Bank.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri