Profitul din operatiunile continue a scazut la 2,83 miliarde dolari, sau 26 centi/actiune, de la 4,35 miliarde dolari, sau 43 centi/actiune in aceeasi perioada a anului anterior, arata un comunicat GE. Analistii estimau, in medie, un profit de 21 centi/actiune, potrivit Bloomberg, citat de NewsIn.

Veniturile au scazut cu 9%, la 38,4 miliarde dolari, iar GE Capital a afisat un profit mai redus, dupa ce recesiunea a afectat afacerile cu carduri de credit si valori imobiliare. Titlurile GE s-au depreciat pe parcursul trimestrului pana la cel mai mic nivel din 1991, investitorii fiind ingrijorati ca divizia financiara va duce la scaderea profiturilor diviziilor industriale.

"Pe fondul slabirii economiei, avem o performanta buna si comenzile raman puternice", a declarat directorul executiv, Jeffrey Immelt.

Immelt si consiliul GE au redus in februarie dividendele pentru prima oara din 1938, pentru a economisi fonduri, in incercarea de a face fata celei mai dificile recesiuni americane din ultimele decenii.

Compania a pierdut circa 67% din valoarea de piata intr-un an, dupa ce Immelt a surprins investitorii in primul trimestru din 2008, cu un declin al profitului si perspective mai scazute.