Rusia si Azerbaidjanul au "sanse mari" sa ajunga la un acord privitor la vanzarea de gaz azer Gazpromului, a anuntat presedintele rus Dmitri Medvedev, relateaza AFP.
"Dupa parerea mea, avem sanse mari sa semnam un acord", a spus liderul rus, dupa o intalnire la Moscova cu omologul sau azer, Ilham Aliev, citat de NewsIn.

Gazprom si Compania nationala azera de petrol si gaz GNKAR au semnat deja la sfarsitul lunii martie un protocol de acord pentru a-i permite grupului rus sa cumpere de la vecinul sau gaz incepand din 2010. Daca este semnat, acordul va complica proiectul european Nabucco, privandu-l de o parte din gaz.

Nabucco ar urma sa aduca din 2013 gaz din Marea Caspica spre Europa, trecand prin Turcia, pentru a reduce dependenta europeana fata de gazul rusesc. El face concurenta proiectului rus de gazoduct South Stream si este frecvent criticat de Moscova.

"Pentru Azerbaidjan, cooperarea in aceasta directie este un element de diversificare a livrarilor, pentru ca acum gazul azer este dus spre Vest", a spus liderul azer. "Diversificarea livrarilor si posibilitatea intrarii pe noi piete au o mare importanta", a adaugat el, sperand ca discutiile dintre cele doua state vor fi "incununate de succes".

Azerbaidjanul este un punct de plecare pentru coridoarele strategice de transport de petrol si gaz din Marea Caspica spre Europa, ocolind Rusia. Tara este condusa de familia Aliev de mai bine de 30 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri