Glenn Stevens, guvernatorul bancii centrale a Australiei, a recunoscut pentru prima data ca economia tarii a intrat in recesiune, prima din 1991, in ciuda coborarii dobanzii cheie si a ajutoarelor guvernamentale oferite.
Declaratia oficialului vine dupa ce banca centrala, Reserve Bank of Australia (RBA), a estimat in 7 aprilie ca economia se va comprima in primul trimestru, scrie Reuters, conform NewsIn.

”Cred ca orice persoana care se uita la informatiile actuale ar trage concluzia ca economia australiana a intrat in recesiune”, a spus Stevens.
Chiar si premierul australian Kevin Rudd a admis ca, in cadrul celei mai grave recesiuni globale din ultimii 75 de ani, si economia australiana va intra in recesiune.

Totusi, banca centrala nu a oferit o cifra privind comprimarea economiei, insa a aratat ca economia va scadea in 2009 si va reveni pe crestere in 2010. De asemenea, rata somajului a urcat la 5,7% in martie, marcand cel mai ridicat nivel din ultimii 18 ani.

Economia australiana s-a comprimat cu 0,5% in al patrulea trimestru din 2008, marcand prima scadere trimestriala din 2000. Ultima data cand economia australiana a intrat in recesiune a fost in 1991.

Guvernul australian a implementat deja doua mari pachete de stimuli, in incercarea de a ajuta economia, iar banca centrala a redus dobanda cheie pentru sprijinirea cererii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri