Purtatorul de cuvant Dmitri Peskov a spus ca aceasta schimbare nu inseamna ca exista probleme in negocierile Moscovei cu Bulgaria si alte natiuni-cheie pe tema unui gazoduct din Rusia spre Europa, South Stream, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

"Activitatea continua, intr-o atmosfera foarte constructiva", a spus Peskov. "Ne asteptam la acorduri mai devreme sau mai tarziu...este totusi un proiect complicat, acest lucru nu este un secret", a declarat el.

Oficiali americani si din UE au criticat in privat South Stream, spunand ca el va spori independenta europeana fata de gazul rusesc. Europa se bazeaza deja pe Rusia pentru un sfert din gazul sau. UE promoveaza planul rival Nabucco, iar Bruxelles si Moscova sunt in competitie pentru a atrage tari de tranzit si furnizori pentru conductele lor.

Potrivit lui Peskov, in conditiile in care premierul bulgar Serghei Stanisev este asteptat la Moscova la 28 aprilie, nu avea niciun sens ca Putin sa-l intalneasca la Sofia acum. "S-a considerat ca este mai bine, daca Stanisev vine dupa conferinta pentru discutii", a spus el.
South Stream, proiect condus de Gazprom, va permite Moscovei sa ocoleasca Ucraina in livrarea de gaz catre Europa.