Statele membre ale UE pierd in fiecare an sute de milioane de euro din taxe neplatite rezultate in urma contrabandei si contrafacerii de tigari, a anuntat marti Comisia Europeana, care a felicitat Marea Britanie ca s-a alaturat celorlalte tari din UE in lupta contra comertului ilicit cu tutun.
Totodata, in acest fel se creeaza un canal de distributie suplimentar care compromite canalele autorizate si concureaza in mod incorect cu produsele autentice, potrivit comunicatului CE, informeaza NewsIn.

Toate tarile din UE sunt in prezent semnatare ale acordului de combatere a comertului ilegal cu tigari, alaturi de producatori precum Philip Morris International si Japan Tobacco International (JTI).

Romania si Bulgaria au semnat acest acord odata cu aderarea lor in Uniunea Europeana.

"Statele membre s-au unit intr-un front comun de combatere a produselor din tutun contrafacute, fapt ce demonstreaza cat de serios este acest angajament. De acum inainte comerciantii ilegali vor intampina mai mari dificultati in a introduce pe piata produse contrafacute din tutun", a declarat vicepresedintele CE, Siim Kallas.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri