In cadrul unei reuniuni a unor inalti oficiali germani in legatura cu aceasta chestiune, ce a avut loc marti, presedintele bancii centrale, Axel Weber, ar fi declarat ca bancile au active toxice de pana la 300 de miliarde euro, dar o parte din acestea a facut deja obiectul unor deprecieri, potrivit cotidianului financiar.

Fondul Monetar International (FMI) a estimat, ieri, intr-un raport, ca deprecierile globale ale activelor bancilor si altor institutii financiare din Statele Unite, Europa si Japonia ar putea atinge 4.100 miliarde dolari, informeaza NewsIn.

Potrivit FMI, bancile americane au avut deprecieri de active de aproximativ 510 miliarde dolari, in timp ce in urmatorii doi ani sunt asteptate alte deprecieri de active, de 550 miliarde dolari.

In zona euro, deprecierile de active au ajuns la 154 miliarde dolari, fiind asteptate alte pierderi de 750 miliarde dolari pana la finalul lui 2010. In Marea Britanie, pierderile din creditare ale bancilor au atins 110 miliarde dolari, urmand sa fie pierdute alte 200 miliarde dolari in 2009-2010.