Credit Suisse Group AG, cea mai mare banca elvetiana dupa valoarea de piata, a afisat un profit net de 2 miliarde franci elvetieni (1,7 miliarde dolari) in primul trimestru, peste asteparile analistilor, relateaza Bloomberg.
In aceeasi perioada a anului trecut, banca inregistrase pierderi de 2,15 milliarde franci elvetieni. Analistii chestionati de Bloomberg se asteptau ca in primele trei luni ale anului Credit Suisse sa afiseze un profit net de un miliard franci elvetieni.

Directorul executiv Brady Dougan a declarat ca este optimist in ceea ce priveste performanta bancii pe viitor, in contextul in care vrea sa concedieze 5.300 de angajati si sa elimine diviziile care au pierderi, potrivit NewsIn.

Astfel, Credit Suisse se alatura Goldman Sachs Group Inc., Citigroup Inc. si JPMorgan Chase & Co care au avut de asemenea rezultate financiare in primul trimestru peste asteptarile analistilor. UBS a anuntat saptamana trecuta ca pierderile din primul trimestru provin in mare parte din deprecieri de active de 3,9 miliade dolari.

In februarie, Credit Suisse a inregistrat in al patrulea trimestru o pierdere neta de 6,02 miliarde franci elvetieni (5,2 miliarde dolari), ca urmare a unor tranzactii neprofitabile si a costurilor legate de disponibilizari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri