Credit Suisse Group AG, cea mai mare banca elvetiana dupa valoarea de piata, a afisat un profit net de 2 miliarde franci elvetieni (1,7 miliarde dolari) in primul trimestru, peste asteparile analistilor, relateaza Bloomberg.

In aceeasi perioada a anului trecut, banca inregistrase pierderi de 2,15 milliarde franci elvetieni. Analistii chestionati de Bloomberg se asteptau ca in primele trei luni ale anului Credit Suisse sa afiseze un profit net de un miliard franci elvetieni.

Directorul executiv Brady Dougan a declarat ca este optimist in ceea ce priveste performanta bancii pe viitor, in contextul in care vrea sa concedieze 5.300 de angajati si sa elimine diviziile care au pierderi, potrivit NewsIn.

Astfel, Credit Suisse se alatura Goldman Sachs Group Inc., Citigroup Inc. si JPMorgan Chase & Co care au avut de asemenea rezultate financiare in primul trimestru peste asteptarile analistilor. UBS a anuntat saptamana trecuta ca pierderile din primul trimestru provin in mare parte din deprecieri de active de 3,9 miliade dolari.

In februarie, Credit Suisse a inregistrat in al patrulea trimestru o pierdere neta de 6,02 miliarde franci elvetieni (5,2 miliarde dolari), ca urmare a unor tranzactii neprofitabile si a costurilor legate de disponibilizari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Americanii au ascuns 10 mld. $ prin Credit Suisse