"La acea data o noua reducere a dobanzii cheie nu este exclusa. Va fi probabil moderata, insa va duce nivelul dobanzii la un nou minim istoric", a spus Quaden.

"Vom discuta de asemenea si vom decide probabil asupra altor masuri nonconventionale", a mai spus Quaden, fara sa precizeze care ar putea fi aceste masuri. Economistii speculeaza ca BCE ar putea sa cumpere obligatiuni de la banci si de la companii.

BCE a coborat dobanda cheie cu 3 puncte procentuale din luna octombrie, la 1,25%, iar pietele estimeaza o noua coborare de 0,25 puncte pe 7 mai, potrivit NewsIn.

Cu privire la estimarile pietei, se considera ca BCE ar putea stabili pragul minim al dobanzii de refinantare la 1%, Quaden a spus ca se va hotari asupra altor decizii de politica monetara dupa 7 mai, pe baza datelor si nu pe baza de principii.

"In ceea ce priveste intrunirea din 7 mai, sunt pragmatic, in niciun caz dogmatic. Parerile mele legate de nivelul potrivit al dobanzii cheie si celelalte decizii din lunile viitoare vor depinde de informatiile pe care le voi primi", a spus acesta.

Quaden a spus ca BCE va monitoriza indeaproape riscurile de transformare a inflatiei in deflatie. "Cred ca riscurile de deflatie in zona euro raman limitate, insa ele exista si trebuie sa fie monitorizate indeaproape", a spus oficialul BCE.

"Nu am ajuns inca in momentul revenirii economiei", a adaugat oficialul BCE. Ewald Nowotny, un alt membru al consiliului de guvernare BCE, a exprimat un punct de vedere similar.

"Exista unele semnale pozitive, insa imaginea de ansamblu are un grad ridicat de incertitudine. Primim semnale mixte", a spus Nowotny.