Aceasta crestere s-a datorat, in principal, activitatii diviziei de material rulant in zona de trenuri regionale, in special in Olanda, Marea Britanie si Franta, si in domeniul locomotivelor, cu precadere in Germania si Spania, anunta NewsIn.

Grupul canadian Bombardier a raportat, in perioada mentionata, venituri consolidate de 5,8 miliarde de dolari, in crestere cu 9,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a anuntat 5,3 miliarde de dolari.

“Nu avem nicio indoiala ca parcurgem o perioada dificila si mediul nostru de afaceri se schimba rapid. Este nevoie de o activitate prudenta, prioritati clare si actiuni decisive in contextul actual. Cu toate acestea, credem ca suntem foarte bine pozitionati pentru a putea face fata acestui mediu economic dificil cu o balanta contabila puternica, un inalt nivel de lichiditati, dar si comenzile primite diversificate si bogate, atat la nivel de produse, cat si la nivel geografic”, a declarat presedinte Bombardier Inc., Pierre Beaudoin.

Divizia Bombardier Aerospace a avut, in al patrulea trimestru al anului 2008, profituri de 2,8 miliarde de dolari si EBITDA de 380 milioane de dolari. Comenzile primite de companie au fost de 23,5 miliarde de dolari la data de 31 ianuarie 2009, comparativ cu 22,7 miliarde dolari la data de 31 ianuarie 2008. Bombardier Aerospace a semnat, in aceasta perioada, doua contracte de furnizare de trenuri Cseries, totalizand 50 de avioane plus 50 de optiuni.

Constructorul canadian de avioane, echipamente si sisteme pentru transportul feroviar este prezent in tara noastra din 1996, prin divizia Transportation.

Bombardier Transportation a semnat, in 2007, un contract cu Metrorex pentru livrarea a sase trenuri de metrou, in total 36 de vagoane, iar valoarea contractului a fost de peste 33 milioane euro.