Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, a inregistrat un profit de 1,19 miliarde euro in primele trei luni din 2009, peste asteptarile analistilor, in contextul in care o revenire a pietelor de credit a dus la reluarea tranzactiilor.
In aceeasi perioada a anului trecut, banca inregistrase pierderi de 131 milioane euro, a aratat institutia printr-un comunicat publicat pe pagina de internet. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera un profit de 773 milioane euro, conform NewsIn.

Directorul executiv Josef Ackermann (foto) a fost de acord sa extinda contractul pentru inca trei ani, dupa ce a adus profit, a aratat ieri Deutsche Bank. In 2008, banca a afisat primele pierderi anuale din ultimii 50 de ani, dar trimestrul trecut a profitat de pe urma vanzarii record a unor obligatiuni ale companiilor si a "dezghetului" pietelor de credite.

Actiunile Deutsche Bank s-au apreciat cu 55% de la inceputul anului, cel mai mare castig in cadrul indicelui Bloomberg care masoara evolutia a 65 banci europene. Anul trecut, titlurile bancii s-au ieftinit cu 69%. Deutsche Bank are o valoare de piata de 26,9 miliarde euro.

Credit Suisse Group AG, Goldman Sachs Group Inc., Citigroup Inc.si JPMorgan Chase & Co. se numara printre bancile care au anuntat rezultate pe primul trimestru care au depasit asteptarile analistilor.

Cele mai mari institutii financiare au raportat pierderi de peste 1.300 miliarde dolari din cauza deprecierilor de active si legate de credite de la inceputul crizei ipotecare din Statele Unite, in 2007. Acestea au fost nevoite sa stranga 1.100 miliarde euro din partea guvernelor si investitorilor, potrivit datelor Bloomberg.

Deutsche Bank a spus in repetate randuri ca nu are nevoie de stranga capital din partea statului sau investitorilor si nu vrea sa ceara ajutor financiar din partea fondurlui de 480 miliarde euro, al statului german. Commerzbank AG, cea de-a doua banca germana, primeste 18,2 miliarde euro din partea fondului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri