Pfizer, cel mai mare producator farmaceutic din lume, a raportat pentru primul trimestru al anului vanzari de 10,87 miliarde dolari, in scadere cu 8% fata de perioada similara a anului precedent.
Pentru primul trimestru din 2009, SUA a generat venituri in valoare de 5 miliarde dolari, in scadere cu 10% fara de anul 2008, in timp ce veniturile internationale au fost de 5,9%, in scadere cu 7% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

In aceasta perioada, compania a raportat un profit net de 2,7 miliarde dolari, in declin cu 2% fata de cele 2,8 miliarde dolari inregistrate in primele trei luni din 2008.

La inceputul acestui an, Pfizer a preluat Wyeth, un producator rival din industria de profil, achizitie care se ridica la aproape 68 de miliarde de dolari (52,5 mld. euro), reprezentand cea mai importanta fuziune din Statele Unite din ultimii trei ani.

Noua companie are 130.000 de angajati, iar venitul anual va fi cu 55% mai mare decat cel al GlaxoSmithKline Plc, al doilea mare producator de medicamente, dupa Pfizer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri