Noua generatie de Ford Mondeo va fi conturata de ultimul concept-car al americanilor ce va fi expus la Frankfurt. Iosis, asa cum se numeste conceptul, nu a fost anuntat ca un precursor al productiei de serie, ci mai degraba ca un suport pentru noile tendinte ale Ford Motor Company.

Iosis este in primul rand un coup, chiar daca unul spatios, cu patru locuri suficient de mari. Spatele insa ii tradeaza ambitiile sportive, lucru care urmeaza sa caracterizeze din ce in ce mai puternic unele dintre modelele viitoare ale Ford. Usile pivotante, tip fluture, construite din fibra de carbon, deja nu mai impresioneaza, fiind vorba despre un concept, insa ar putea-o face daca ar migra si pe versiunile de serie. De fapt, toate elementele de design se incadreaza in noul stil, cinetic, dupa cum l-a denumit directorul de specialitate al companiei, Martin Smith, adica, in traducere pentru toata lumea, formele vor fi mai emotionale, mai atletice, mai musculoase.
Lista inovatiilor ce se vor regasi la bordul lui Iosis incepe cu oglinzile laterale, inlocuite de camere video minuscule, ce transmit imaginile pe display-uri amplasate la interior. Computerul central dispune de slot-uri pentru stick-uri de memorie ce pot transfera informatii din si in hard-disk.

Interiorul lui Iosis este realizat pe o tema coloristica oranj, cu materiale incluzand neopren, piele si cauciuc. Volanul e construit integral din aluminiu, acoperit cu piele oranj. Schimbatorul de viteze, inspirat din cel al Ford World Rally Car, comanda cutia secventiala si se afla amplasat intr-o pozitie excelenta fata de volan. Iosis a devenit, la scurt timp dupa prezentarea primelor imagini, un punct de interes pentru viitorii vizitatori ai Salonului de la Frankfurt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri