Profitul a fost echivalent cu 29,9 miliarde dolari, calculat la un curs mediu din 2008 de 24,81 ruble/dolar. Rubla s-a depreciat puternic de la inceputul celui de-al patrulea trimestru.

Calculat in ruble, profitul a avansat cu 13% comparativ cu anul anterior. Analistii estimasera ca profitul ce poate fi atribuit actionarilor urma sa fie de 815 miliarde ruble.

Cea mai mare companie de gaze naturale din lume a inregistrat costuri de 48,4 miliarde ruble in ceea ce priveste activele sale de utilitati, ca urmare a unor datorii neplatite.

Sefii din industria utilitatilor spun ca se extind situatiile de neplata, in conditiile in care clientii principali fac eforturi sa achite salariile si sa mentina fabricile functionale.

Gazprom, cel mai mare creditor din Rusia pe piete externe, a diminuat nivelul de creditare de la 1,38 ori castigurile ajustate inainte de dobanzi, impozitare, depreciere si amortizare la 0,7 ori, mai ales prin deconsolidarea diviziei bancare Gazprombank.

Partea statului din pierderile anuale ale Gazprombank s-a cifrat la 37 miliarde ruble, a mai anuntat Gazprom, citat de Reuters.