Banca centrala a Japoniei se pregateste sa functioneze pe timp de epidemie

Banca centrala a Japoniei (BoJ) a anuntat infiintarea unei "echipe de interventie" destinata de asigure continuitatea serviciilor sale in cazul unei pandemii de gripa porcina.
Condusa de guvernatorul Masaaki Shirakawa, aceasta echipa va avea misiunea de a "culege informatiile necesare pentru a se asigura ca BoJ va putea continua sa isi furnizeze serviciile esentiale ca banca centrala", in cazul in care epidemia ar afecta tara, transmite AFP, potrivit NewsIn.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a confirmat 148 de cazuri mortale de gripa porcina in lume, dintre care opt mortale. Niciun caz nu a fost semnalat inca in Japonia.

Autoritatile nipone au anuntat ca vor controla fiecare porc viu importat in tara, in cadrul masurilor pentru combaterea propagarii gripei porcine.

OMS anuntase totusi ca nu a inregistrat niciun caz de infectare umana de la porci. Gripa porcina se transmite de la om la om, pe cale respiratorie, potrivit autoritatilor mondiale din domeniul sanatatii. Totusi, mai multe tari si-au suspendat complet sau partial importurile de porci, iar Egiptul a ordonat miercuri sacrificarea tuturor celor 250.000 de porci crescuti pe teritoriul sau.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri