Febra porcina nu va avea, cel mai probabil, un impact negativ de proportii asupra economiei globale, a declarat Ewald Nowotny, membru al consiliului guvernator al Bancii Centrale Europene (BCE).

"Nu cred ca gripa porcina va avea un impact negativ major, cel putin daca proportiile acesteia se incadreaza in limitele pe care le stiu", a spus acesta, relateaza Reuters, ciatata de NewsIn.

De asemenea, Nowotny a mai spus, in cadrul unei conferinte de presa a bancii centrale austriece, ca perspectivele asupra economiei europene din 2010 sunt pozitive.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a ridicat miercuri seara nivelul alertei pandemice la 5, o faza care precede nivelul maxim si care arata ca "pandemia este iminenta".

Potrivit OMS, daca faza 4 - decretata luni - indica un grad ridicat de risc, faza a 5-a a alertei pandemice este declansata cand exista o raspandire sustinuta a virusului de la om la om in cel putin doua tari ale aceleiasi regiuni.

Decizia a fost luata dupa consultari intense cu experti si dupa analizarea raspandirii virusului in si din Mexic. Decizia este motivata de existenta unor focare de boala, in afara cercurilor familiale sau scolare, in mai mult de doua tari ale aceleiasi regiuni. Expertii au constatat intr-adevar existenta cazurilor de transmitere a bolii de la om la om nu numai in Mexic, ci si in Statele Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Banca Centrala a inrautatit estimarile privind evolutia inflatiei