Numarul americanilor care au inaintat cereri initiale de ajutor de somaj a scazut saptamana trecuta, indicand o incetinire a ritmului de pierdere a locurilor de munca, chiar daca nivelul somajului este, in continuare, unul record.

Cererile initiale de ajutor de somaj au scazut cu 14.000 in saptamana incheiata in 25 aprilie, la 631.000, comparativ cu cifrele revizuite, de 645.000, din saptamana anterioara, scrie Bloomberg, informeaza NewsIn.

Numarul oamenilor care beneficiaza de ajutor de somaj a urcat, insa, cu 133.000, la 6,27 milioane.

Scaderea numarului de cereri de ajutor de somaj sugereaza ca recesiunea ar putea sa se tempereze si ar putea prevesti o revigorare a cheltuielilor de consum pe care economistii le considera esentiale pentru imbunatatirea situatiei economice.

Increderea consumatorilor americani a avansat luna aceasta, cu o amploare nemaiintalnita din 2005, partial ca urmare a aprecierii actiunilor si a faptului ca americanii considera ca ar putea fi create noi locuri de munca, mai scrie Bloomberg.

Banca centrala a Statelor Unite, Federal Reserve, a anuntat miercuri ca ritmul comprimarii economiei americane se pare ca s-a temperat, iar banca va continua sa mentina dobanda cheie la nivelul actual pentru o lunga perioada.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dancila: Am luat cele mai ambitioase masuri de stimulare a afacerilor