Citigroup a anuntat ca vanzarea ii va aduce un castig total in valoare de 7,9 miliarde dolari in numerar, in contextul in care incearca sa isi redreseze finantele inainte ca guvernul sa deruleze un test de stres asupra bilantului contabil, informeaza NewsIn.

In cadrul acordului, SMFG va plati 573,5 miliarde yeni (5,9 miliarde dolari) pentru divizia de brokeraj Nikko Cordial Securities si pentru afacerile cu obligatiuni si actiuni ale Citigroup, preluare ce ii va permite sa concureze cu Mitsubishi UFJ Financial Group si cu alte mari grupuri bancare.

Citigroup a anuntat totusi ca planuieste sa isi pastreze afacerile de creditare corporatista si de credite de consum, de tranzactionare si de piete de capital. Grupul vrea sa pastreze 5.000 de angajati in Japonia.

Divizia de brokeraj a reprezentat un punct slab al grupului Sumitomo Mitsui, ramanand in urma principalelor banci, Mitsubishi UFJ si Mizuho Financial Group, precum si in urma companiei de brokeraj Nomura Holdings.

Nomura a cumparat anul trecut operatiunile Lehman Brothers din Asia, Europa si Orientul Mijlociu.

Achizitia face ca SMFG sa detina cea de-a cincea divizie de brokeraj din Japonia dupa veniturile operationale, cu peste 100 de unitati si o marca recunoscuta.

Citigroup a scos la vanzare Nikko Cordial si un pachet nespecificat din divizia de banca de investitii, in incercarea de a colecta capital, dupa ce a inregistrat pierderi din credite de peste 85 miliarde dolari.
Citigroup a platit circa 1.600 miliarde yeni anul trecut pentru cumpararea Nikko Cordial, intr-un moment in care planuia sa se extinda agresiv in cea de-a doua economie a lumii.

Planurile au fost afectate de pierderile din credite, ce au determinat in cele din urma banca sa apeleze la ajutor guvernamental de la autoritatile din Statelor Unite.