Compania, care are operatiuni si in Romania si Egipt, a anuntat ca dispune de lichiditati si resurse pentru dezvoltarea unor zacaminte in Ucraina.

"Cu o majorare a investitiilor in aceste active si cu capital suplimentar, ne asteptam la profituri si venituri mai mari", a precizat Regal, intr-un comunicat.

Compania dezvolta o strategie bazata pe finantare sau parteneriate strategice, sau pe ambele, pentru a-si asigura supravietuirea, daca situatia economica actuala nu se amelioreaza, a declarat directorul executiv David Greer.

Compania nu avea niciun fel de datorii la finalul anului trecut si a anuntat ca dispunea de lichiditati de 78,5 milioane dolari in 30 aprilie.
In 2008, pierderile operationale au crescut la 15,7 milioane dolari, de la 13,3 milioane cu un an in urma. Veniturile au scazut cu 20%, la 11,5 milioane dolari.

Pierderile inainte de impozitare s-au adancit la 48,7 milioane dolari, de la 19,6 milioane dolari in 2007, mai ales ca urmare a unor costuri de 28,9 milioane dolari generate de fluctuatiile de curs valutar.

La jumatatea lui aprilie, surse din industrie declarau, pentru Reuters, ca grupurile petroliere rusesti Lukoil si TNK-BP au in vedere cumpararea unei participatii in cadrul principalelor active din Ucraina ale Regal Petroleum.

Discutiile ar putea duce chiar la achizitia in intregime a companiei Regal, care are o valoare de piata de aproximativ 165 milioane dolari, conform pretului de tranzactionare la bursa.

Anul trecut, Regal a anuntat ca primeste oferte din partea partenerilor din industrie pentru preluarea unei participatii in campul de gaze naturale din Ucraina, in schimbul unui ajutor pentru finantarea dezvoltarii acestuia.