Leuenberger va propune masuri ale caror costuri se ridica la circa 1 miliard franci elvetieni (880,3 milioane dolari) si va dori sa includa in pachet proiecte sustenabile precum renovarea unor cladiri si inlocuirea sistemelor de incalzire pe baza de petrol si de energie electrica.

"Ca masura imediata, as propune refinantarea mai rapida a veniturilor din emisiile de dioxid de carbon, si nu dupa doi ani, asa cum a fost planificat initial", a declarat Leuenberger in cadrul interviului.

"Acest lucru ar face ca, in 2010, 500 milioane franci sa se intoarca spre populatie si economie, ceea ce ar duce la o crestere imediata a puterii de cumparare", a explicat Leuenberger.

Aceste masuri vin dupa ce un pachet de aproape 1 miliard franci a fost aprobat anul trecut, si dupa propunerea, in februarie, a unei alte serii de masuri, de 700 miliarde franci.

Al doilea set de masuri cuprinde cheltuieli suplimentare pentru infrastructura, proiecte de cercetare si subventii acordate de guvern pentru ca firmele sa reduca orele de lucru fara a face disponibilizari.