Potrivit unui saptamanal din Ucraina citat de RIA Novosti, conditiile au fost propuse saptamana trecuta premierului Iulia Timosenko, care a efectuat o vizita la Moscova. Pe de alta parte, Ucrainei i s-au oferit dobanzi decente la imprumut, relateaza agentia guvernamentala rusa.

Kievul ceruse Moscovei un credit de 5 miliarde dolari, pentru acoperirea deficitului bugetar provocat de criza financiara mondiala. Vicepremierul si ministrul rus de finante, Aleksei Kudrin, anuntase in 10 martie ca la momentul respectiv negocierile cu expertii ucraineni erau in curs si ca nu a fost luata inca o decizie finala cu privire la acordarea imprumutului.

In 29 aprilie, premierul Iulia Timosenko a purtat negocieri la Moscova cu omologul sau Vladimir Putin.

La finalul reuniunii, seful guvernului rus a anuntat ca Rusia si Ucraina nu au ajuns inca la un acord cu privire la acordarea creditului pentru Kiev, care are nevoie de bani pentru a cumpara gaze naturale pentru depozitele sale subterane. Ucraina vrea sa cumpere aproape 20 miliarde metri cubi de gaze naturale, pentru a garanta tranzitul de gaze naturale rusesti spre Europa.