Conform unor persoane apropiate situatiei, Bank of America si cel putin inca doi creditori vor incerca luni sa convinga Trezoreria SUA si Federal Reserve ca rezultatele testelor de stres privind situatia lor financiara este prea pesimista.

Wells Fargo si PNC Financial s-ar afla, de asemenea, printre bancile care ar avea nevoie de o majorare de capital, mai scrie Financial Times.
Stirea vine in contextul in care The Wall Street Journal a relatat duminica, citand surse avizate, ca Citigroup ar putea avea nevoie de o majorare de capital de pana la 10 miliarde dolari, in cazul extrem rezultat in urma testului de stres.

Testele de stres vor evalua pierderile posibile ale fiecarei banci pe anumite categorii de active, in conditiile unui scenariu economic extrem.
Detaliile testelor de stres i-ar putea ajuta pe investitori sa inteleaga care banci sunt in situatie mai buna si care au o situatie rea. Bancile din ultima categorie vor trebui sa recurga la ajutor guvernamental pentru a se salva, deoarece investitorii privati le vor evita.