"In prezent, nu exista posibilitatea de a stimula cresterea economica a Ungariei prin masuri bugetare", a declarat Oszko pentru cotidianul Magyar Nemzet, adaugand ca Ungaria se afla intr-o pozitie vulnerabila in ceea ce poriveste situatia fiscala, desi problemele sunt mai reduse decat in tarile baltice, potrivit NewsIn.

Acesta a mai spus ca un alt imprumut de la FMI "nu este deocamdata pe ordinea de zi", modificarile ulterioare depinzand evident de schimbarile mediului economic extern. Nu vor exista "manevre bugetare", in contextul in care ministrul de finante considera ca transparenta este principalul factor ce sustine credibilitatea.

In opinia ministrului de finante, Ungaria a ramas in urma tarilor Uniunii Europene in ceea ce priveste reglementarea afacerilor offshore. Averile acumulate in paradisurile fiscale ar trebui sa fie impozitate la nivelul veniturilor personale din Ungaria, in cazul in care nu se poate taxa in alta parte, a adaugat Oszko, spunand ca o politica mai stricta ar da rezultate majore.

Ungaria, care a ocolit un colaps financiar prin luarea unui imprumut de 25,1 miliarde dolari de la FMI in octombrie 2008, se confrunta acum cu cea mai puternica incetinire a cresterii economice din ultimii 20 de ani. Guvernul se asteapta ca economia sa se comprime cu 6% in 2009.