In aceeasi perioada a anului trecut, UBS a inregistrat pierderi de 11,6 miliarde franci elvetieni, iar pentru primul trimestru din 2009 estima o pierdere de circa 2 miliarde franci.

Directorul executiv Oswald Gruebel a anuntat 7.500 disponibilizari, a inlocuit doi membri ai consiliului si a vandut divizia braziliana a UBS de la preluarea functiei, in februarie. Acesta le-a spus investitorilor la reuniunea anuala ca redresarea profitabilitatii "este cea mai urgenta" problema a UBS, pentru ca trebuie sa recastige increderea clientilor si a investitorilor.

"Nu este vorba numai de a aduce compania pe castig, este o problema de credibilitate", a declarat Raoul Paglia, manager de fonduri in cadrul BSI SA. "Au o problema de imagine, pe care trebuie sa incerce sa o rezolve", a adaugat acesta.

Actiunile UBS s-au apreciat cu 5,9% in acest an, aducand valoarea bancii la 46,2 miliarde franci. Credit Suisse Group AG a avansat cu 57%, depasind UBS ca valoare de piata.

In urma cu doua saptamani, UBS a anuntat ca va concedia 8.700 de angajati, dupa ce pierderile estimate din primul trimestru s-au ridicat la 2 miliarde franci elvetieni (1,75 miliarde dolari), in conditiile in care clientii si-au retras fondurile.

In plus, banca a fost de acord sa isi vanda divizia din Brazilia, UBS Pactual, fostului director al acesteia, Andre Esteves, pentru 2,5 miliarde dolari, pentru reducerea riscului si consolidarea bilantului.