Bosnia si Fondul Monetar International (FMI) au cazut de acord cu privire la un credit de 1,2 miliarde euro, pe trei ani, pentru diminuarea impactului crizei economice mondiale, a declarat marti premierul bosniac.
"Dupa o munca grea, avem vesti bune", a declarat, la o conferinta de presa, Nikola Spiric. "Avem o scrisoare de intentie, ceea ce inseamna ca vom avea un acord cu FMI", a precizat oficialul bosniac.

Acordul a fost amanat de saptamana trecuta, pentru a da mai mult timp oficialilor bosniaci sa stabileasca detaliile tehnice si garantiile guvernamentale cu privire la implementarea politicilor cerute de institutia de creditare, in conformitate cu acordul, scrie NewsIn.

Guvernatorul bancii centrale, Kemal Kozaric, declarase in aprilie ca Bosnia ar putea obtine pana la un miliard euro, echivalent cu circa 8% din produsul intern brut din 2008. Oficialii bosniaci nu au specificat cat de mult ar avea nevoie de un acord cu FMI.

Cei mai multi experti prevad acum o recesiune in toate statele fostei Iugoslavii. Letonia, Romania, Ungaria, Ucraina si alte tari din regiune au cerut sprijinul FMI, dupa ce aversiunea globala fata de risc si blocarea creditarii au ingreunat accesul la capital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri