UniCredit ar trebui sa participe in proportie cu 50% la infuzia de capital pe care o cere subsidiara sa austriaca, Bank Austria, de la stat, a spus seful agentiei, care administreaza injectiile de capital din Austria.


Klaus Liebscher, fostul guvernator al bancii centrale a Austriei, a spus ca discutiile intre Bank Austria si reprezentantii ministerului austriac de finante sunt in faze incipiente, anunta NewsIn.

"Ideal, ar fi vorba de 50/50", a declarat Liebscher, in cadrul unui interviu acordat Reuters. "M-as astepta ca italienii sa preia o parte semnificativa a capitalizarii", a adaugat el.

"Totusi, aceasta este doar cea mai optimista presupunere, pentru ca nu pot anticipa discutiile. Vreau doar sa spun ca actionarii ar trebui sa faca si ei o contributie semnificativa", a spus oficialul austriac.

Bank Austria, care gestioneaza afacerile din estul Europei - inclusiv din Romania - ale Unicredit, este una dintre cele trei mari banci austriece cu actionari majoritari straini care au cerut injectii de capital de la stat.

UniCredit a anuntat in 18 martie ca ar vrea sa utilizeze fonduri din pachetul de stabilitate bancara al Austriei si ca va contribui la capitalizare, dar pana in prezent nu a precizat cat cere si cat va injecta ea insasi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Doar 1,7% dintre romani doneaza sange. In Austria, 70%