Franta vrea ca Uniunea Europeana sa creeze un organism central pentru achizitiile de gaze, pentru a avea cu adevarat o forta de negociere cu furnizorii sa externi, a spus marti presedintele Nicolas Sarkozy.
"Europa trebuie sa se bata pentru a construi o adevarata politica a energiei, care sa nu fie doar o politica a concurentei. Vreau sa propun ideea unei centrale europene de achizitie de gaz, pentru ca Europa sa aiba o adevarata forta de negociere in fata furnizorilor sai", a spus Sarkozy, intr-un discurs sustinut la Nimes (sudul Frantei), anunta NewsIn.

"Astfel poate Europa sa fie utila cu adevarat. La aceasta trebuie sa foloseasca Europa", a adaugat el.

Presedintele Frantei nu a dat detalii privind propunerile sale, care vin dupa mai multe intreruperi ale furnizarilor de gaze naturale dinspre Rusia, ca urmare a disputelor dintre Moscova si Kiev, ce i-au afectat pe consumatorii din UE.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri