Companiile din Statele Unite au disponibilizat in aprilie circa 491.000 muncitori, indicand ca perioada cu cele mai mari disponibilizari in contextul recesiunii a putea sa fi fost depasita.

Numarul disponibilizarilor a fost mai mic decat estimau analistii si cel mai redus din luna octombrie. Cifra pentru luna martie a fost revizuita la 708.000 disponibilizari, in scadere fata de estimarile anterioare, de 742.000, scrie NewsIn.

Stabilizarea cheltuielilor de consum, dupa cea mai semnificativa scadere din ultimii 30 de ani, a sustinut sperantele ca recesiunea se va incheia in a doua jumatate a acestui an.

Cu toate acestea, un raport ce urmeaza sa fie publicat peste doua zile de Departamentul Muncii ar putea arata ca angajatorii au redus efectivele pentru a 16-a luna consecutiv, ducand numarul total al concedierilor la circa 6 milioane.

Raportul este "in conformitate cu o multe semnale ce arata o incetinire semnificativa a declinului economic" in acest trimestru, a declarat Joshua Shapiro, economist in cadrul Maria Fiorini Ramirez Inc.

Analistii estimau ca raportul ADP va arata un declin de 645.000 locuri de munca, potrivit unui sondaj Bloomberg. Estimarile analistilor au variat intre 560.000 si 733.000 disponibilizari.

Banca centrala americana, Federal Reserve, prevede ca in Statele Unite se vor inregistra in continuare disponibilizari, chiar si dupa ce economia va iesi din recesiune.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Atac armat la baza americana Pearl Harbor