In primul trimestru din 2008, banca inregistrase castiguri de 1,1 miliarde euro. Analistii chestionati de Bloomberg mizasera pe un profit de 332 milioane euro.

Pierderile bancii vin in contextul in care BNP Paribas a raportat ieri castiguri peste estimarile analistilor, in contextul in care afacerile bancii de investitii au compensat cresterea imprumuturilor neperformante, potrivit NewsIn.

Banca a aratat intr-un comunicat ca stimulentele financiare acordate de unele guverne ar trebui sa tempereze efectele crizei in 2009 si sa duca la o revenire a cresterii economice.

Titlurile bancii s-au apreciat cu 22% de la inceputul anului, pe piata de la Paris, comparativ cu cele ale BNP Paribas, care s-au apreciat cu 50%.

De asemenea, Societe Generale a anuntat miercuri ca actualul director executiv al grupului, Frederic Oudea, va ocupa si functia de presedinte, dupa ce Daniel Bouton a demisionat saptamana trecuta. Bouton, fostul presedinte al celei de-a treia banci franceze, SocGen, a anuntat in 29 aprilie ca va demisiona, in contextul unor "atacuri personale repetate" impotriva sa, ce risca sa afecteze banca.

Societe Generale este prezenta in Romania prin BRD SocGen (BRD), care a obtinut in primul trimestru din 2009 un profit net de 210 milioane lei (49 milioane euro), in scadere cu 19% fata de intervalul similar al anului trecut, in special pe fondul cresterii semnificative a costului riscului de credit.

BRD avea, la sfarsitul lunii martie 2009, 2,6 milioane de clienti. Banca a emis 2,3 milioane de carduri si opereaza o retea de 1.400 ATM-uri si 20.000 de POS-uri. BRD are, in prezent, in reteaua sa, 935 de unitati.